Szex és érzelmek

Mi jut eszedbe a szexről?
Tudod, hogy védekezhetsz a nem kívánt terhesség és a betegségek ellen?
Volt már szexuális élményed?

 1. Egyáltalán nem mindegy, mikor kezded el és kivel!
  Ne hidd, hogy attól, hogy túlesel az első szexuális kalandodon, máris felnőtté válsz! Nem leszel se érettebb, se komolyabb, sőt az is lehet, hogy rossz érzést kelt benned. Éppen ezért jól fontold meg, ki lesz életed első szexuális partnere és ha úgy érzed még nem vagy kész rá, nem érzed még magad elég érettnek, ne tedd meg, később még megbánhatod!

 2. Attól, hogy a többiek már túlestek ezen, nincsenek előbbre nálad!
  Ha a barátaid cikiznek, mert te még szűz vagy, vagy a partnered erőlteti a dolgot, de te még nem vagy kész rá, mindenképpen állj ki az igazad mellett, hiszen csak te érzed, hogy mikor jött el számodra a megfelelő pillanat.

 3. Ha már csinálod, védekezz!
  Nem csak a terhesség, de a betegségek és a fertőzések miatt is fontos, hogy óvszert vagy más védelmet használjatok. Ha komoly kapcsolatod van és megbízol a másikban, a fogamzásgátlásnak más módszereit is használhatjátok. Egy alkalmi kalandnál viszont a legbiztosabb védelem az óvszer.

 4. Sose feledkezz meg arról, hogy nem az AIDS az egyetlen nemi úton terjedő betegség.
  Ha bizonytalan vagy abban, hogy a partnered egészséges-e, akkor inkább ne bonyolódj szexuális érintkezésbe. Néha már egy csók is veszélyes lehet. Beszéljetek erről egymással, mert így megelőzhetitek a bajt.

 5. A bizalom és szeretet a legfontosabb!
  Ha van egy hosszútávon jól működő, bizalmi alapú kapcsolatotok, amelyben a partnereddel mindketten jól érzitek magatokat (és egymást), akkor nincs mitől félnetek. A szex sokkal jobb, ha érzelmi alapú, mert így nem csak testileg, de lelkileg is jobban egymásra éreztek. És egy ilyen kapcsolatban az esetleges problémákat is könnyebben átvészelitek.

vissza